Amsterdam in top 20 beste ecosystemen voor startups

Amsterdam-StartupDelta staat met een 19e positie voor de tweede keer op rij in de wereldwijde top 20 startup eco-systemen. Dit blijkt uit het op 14 maart gepubliceerde Global Startup Ecosystem Report van Startup Genome. De in dit verband samengestelde index vergelijkt startup eco-systemen wereldwijd op vijf belangrijke punten: prestaties, funding, talent, marktbereik en startup ervaring. Koplopers dit jaar zijn wederom Silicon Valley, New York en Londen. Met een plek in de top 20 bewijst Amsterdam een aantrekkelijke locatie te zijn voor startups.

Met 2900 startups heeft Amsterdam, op Londen na, de meeste startups in Europa. Amsterdam scoort goed op het aantal succesvolle exits en de exit-waarde. De waarde van het totale eco-systeem wordt geschat op 14 miljard US Dollar. Ook is Amsterdam een aantrekkelijke locatie voor oprichters van een tech startup.

Direct naar: Global Startup Ecosystem Report 2017

StartupDelta is een platform dat startups in Nederland stimuleert en verbindt. Startup Genome benchmarkt startup ecosystemen enĀ gebruikt hiervoor diverse databronnen omĀ regionale startup platforms te ondersteunen.