Rijssen-Holten MKB-vriendelijkste gemeente van Nederland

MKB-Nederland noemt Rijssen-Holten de MKB-vriendelijkste gemeente van Nederland, na onderzoek over het lokale ondernemersklimaat. LexNova voerde het onderzoek uit, in opdracht van MKB-Nederland. In het onderzoek spraken ruim 21.000 ondernemers uit alle 390 gemeenten zich uit over het lokale ondernemersklimaat. Apeldoorn voert de ranglijst aan bij de 36 grootste steden. Van de provincies mag Overijssel zich het mkb-vriendelijkst noemen.

Rijssen-Holten gooit al jaren hoge ogen bij deze verkiezing, die MKB-Nederland sinds 2008 elke twee jaar organiseert. De gemeente werd al twee keer winnaar van de provincie Overijssel en eindigde vorige keer landelijk op de tweede plaats. Ondernemers zeggen tevreden te zijn over het gemeentelijke bestuur, dat toegankelijk is en goed naar hen luistert. Rijssen-Holten scoort op dit punt een 7,8, ver boven het landelijk gemiddelde van 6,3.

Lees meer over de verkiezing van MKB-Nederland

Rijssen-Holten en Apeldoorn krijgen hun prijs op 15 december in Den Haag overhandigd door voorzitter Michaƫl van Straalen van MKB-Nederland.