Omzetgroei bij ruim helft horecabedrijven

In het tweede kwartaal van 2017 is bij 58 procent van de horecabedrijven de omzet toegenomen. Daartegenover staat dat bij 40 procent de omzet afnam. Voor 2 procent van de bedrijven in de horeca bleef de omzet gelijk. Het aantal bedrijven met een toename van de omzet is groter dan in hetzelfde kwartaal vorig jaar, toen 51 procent van de horecaondernemingen een omzetstijging liet zien.

Bekijk hier de nieuwste cijfers over omzetstijgers en -dalers

Het percentage omzetstijgers was bij hotels het hoogst. Bij 65 procent van de hotels was in het tweede kwartaal een omzetstijging zichtbaar. Slechts een derde van de hotels had te maken met een afname van de omzet. Bij cafés, kantines en cateringbedrijven was het percentage omzetstijgers het laagst. Bij 54 procent van de cafés en eveneens 54 procent van de kantines en cateringbedrijven nam de omzet toe.

In de categorie 10 tot 50 werkzame personen nam bij 64 procent van de horecabedrijven de omzet toe. Bij horecabedrijven tot 10 werkzame personen groeide de omzet in 57 procent van de gevallen. Over de categorie met meer dan 50 werkzame personen is geen informatie beschikbaar.

Nieuwe cijfers stijger-dalers op MKB-Statline

Op MKB-Statline zijn nieuwe cijfers over het aantal bedrijven met een stijgende en dalende omzet gepubliceerd. De cijfers zijn nu up-to-date tot en met het tweede kwartaal van 2017. Er kan ingezoomd worden op verschillende grootteklassen en branches binnen het MKB.