Vijf updates datasets: meer MKB-bedrijven in 2e kwartaal

Aan het begin van het tweede kwartaal van 2017 bedraagt het aantal MKB-bedrijven 1.603.630. Dat zijn er bijna 20 duizend meer dan een kwartaal eerder en wordt volledig veroorzaakt door bedrijven waar hooguit 1 persoon werkzaam is. Het aantal bedrijven waar tenminste 2 personen werken is gedaald. Het betreft de bedrijven in alle economische sectoren (dus ook overheid, onderwijs en zorg).

In het eerste kwartaal zijn bijna 41 duizend MKB-bedrijven opgericht, dit aantal ligt iets onder het gemiddelde van de afgelopen 8 kwartalen. Ook het aantal bedrijven dat de deuren heeft gesloten, ligt met ruim 26 duizend iets lager dan eerdere kwartalen.
De meeste oprichtingen en opheffingen waren er bij managementadviesbureau. In het eerste kwartaal zijn relatief de meest nieuwe bedrijven opgericht in de drankenindustrie: 5 procent. In totaal kwamen er 30 nieuwe bedrijven bij. Twintig daarvan zijn actief als bierbrouwer.

Vandaag zijn vijf Staat van het MKB-datasets over bedrijven ge├╝pdatet over aantal bedrijven, oprichtingen en opheffingen en fusies en overnames.

Snel naar de datasets