Meeste MKB-faillissementen bij bedrijven die minstens tien jaar oud zijn.

In het tweede kwartaal van dit jaar zijn in het niet-financiële bedrijfsleven 692 MKB-bedrijven failliet verklaard, 1,4 procent minder dan in het eerste kwartaal. De meeste faillissementen vonden plaats onder bedrijven die op het moment van faillissement minstens tien jaar oud waren. Dit blijkt uit cijfers die vandaag op de Staat van het MKB zijn gepubliceerd.

Bijna een derde van de MKB-faillissementen in het tweede kwartaal betrof bedrijven die op het moment van faillissement tien jaar of ouder waren. Een kwart bestond op de faillissementsdatum nog geen drie jaar. In vergelijking met het eerste kwartaal gingen er 12 procent minder bedrijven jonger dan drie jaar failliet. Het aantal failliete bedrijven met een leeftijd van vijf tot tien jaar steeg in vergelijking met het eerste kwartaal met ruim 12 procent. Het aantal faillissementen onder bedrijven van tien jaar of ouder bleef stabiel op het niveau van het eerste kwartaal.

Faillissementen bij kleinbedrijf gedaald en bij middelgrote bedrijven gestegen

Bij het kleinbedrijf daalde het aantal faillissementen in het tweede kwartaal vooral bij de bedrijven met 1 werkzame persoon (-2,5 procent) en 2 tot 10 werkzame personen (-1,6 procent). Bij de middelgrote bedrijven (50-250 werkzame personen) steeg het aantal faillissementen met 37,5 procent.

Bekijk hier de nieuwe cijfers